Verslagen

HOLLANDS STAAL COMPETITIE 

Verslagen zaterdag 25 november 

Westend Bulbs – Meelébo/Engel Hoorservice   4-7

Dit zou vanavond een leuke partij worden, jong tegen oud. Er werd afgetrapt en Westen Bulbs ging meteen goed van start, want in de 10e minuut was het raak, 1-0. Door goed samenwerken van de spelers werd het in de 14e minuut 2-0. Meelébo/ Engel zette er een tandje bij, want dit kon niet zo. Ze zijn een goede ploeg en dat lukte aardig, want door goed samenspel door Ruud v.d. Meer en Erwin v. Maanen werd het 2-1. De aansluiting was er en het begon te lopen bij Meelébo/Engel. Ze hadden het op de rit, maar daar zag ik nog oude bekende, Stefan Heijmans die er 2-2 van maakte. Hé, Westend Bulbs waren even geschrokken, maar bloosde er niet van, want ze zouden toch nog voor de rust aanbrak met 3-2 voor komen. Na de pauze waren beide elftallen opgefokt. Dat gaf wel een andere wedstrijd. Meelébo/Engel scoorde in de 35e minuut de 3-3. Toen gingen beide elftallen de strijd aan. Meelébo/Engel had de touwtjes goed in handen en begonnen doelpunten te maken. De één nog mooier dan de andere van Ruud v.d. Meer en wat denk je van Erwin v. Maanen in de bovenhoek. Zo stond het in no-time 3-5 voor Meelébo/Engel. Dat was wel de opsteker. Westend Bulbs bleef strijden voor zijn doelpuntjes en werd daar voor beloond, 4-5. In de laatste 15 minuten werd bepaald wie de winnaar zou worden, maar de oudjes van Meelébo/Engel lieten er geen gras over groeien. Door een puntertje van Stefan Heijmans en van v. Maanen werd het 4-6 en 4-7 voor de Engelen/Meelébo. De strijd was gestreden, blije gezichten bij een goed spelende Roy Leunissen en een goed keepende Grobbelaar Joost, zij waren in vorm. Nog even doorbijten, mannen, en jullie blijven in deze poule.

Groetjes, Sint en Piet

Zabo Plant – Tuincentrum Hollander   9-3 

Ook op deze avond gaven deze 2 teams aan dat ze wel kunnen voetballen. Het was de avond van de gebroeders Ruijgrok. De een speelt bij Zabo Plant en de andere bij de plantjes van Tuincentrum Hollander. We zullen zien welke planten het langste blijven staan. Het was gelijk al raak, Zabo Plant had er zin in, 1-0 in de 8e minuut door die krullenbol. En Zabo had het heft in handen en gingen door met scoren, 2-0 en 3-0. Het ging wel makkelijk allemaal, hè? Tuincentrum Hollander liet zich niet meer verrassen, want ze gingen zelf doelpunten maken, 3-1 en 3-2 door Max Snoek. Het tempo lag hoog vanavond tegen Zabo Plant en dat heeft ook wel de doorslag gegeven. Tuincentrum Hollander was in een lagere poule komen en dan een stap extra zetten, daar hadden ze wel moeite mee. Maar niet getreurd. Zabo Plant drukte door in de tweede helft en liepen uit naar een 6-2 voorsprong. De tuinplantjes hadden dan ook weinig geluk vanavond, op de lat, op de paal, het zat niet mee. Maar dat mag de pret niet hinderen. Ze hebben lekker gevoetbald, maar dat Zabo Plant de betere was, dat was wel duidelijk. Hoe zat het met de gebroeders Ruijgrok? Ze gaven elkaar na de wedstrijd geen hand, jammer hoor. Het was in huize Ruijgrok de hele avond gezellig, er kan maar 1 winnen.

Grasweg Rovers – Whateverton   1-13

Whateverton, een nieuwkomer, doet het vrij goed, ze zijn een leuk jong elftal wat in de toekomst nog ver kan schoppen. Maar vanavond tegen de Grasweg Rovers hadden jullie een goede tegenstander met keeper v.d. Weerd op doel. Deze keeper is opgeleid door Gerrit v.d. Weerd. Om 20.00 uur werd er afgetrapt en de doelpunten zaten er al snel in, 0-1 en 0-2. De Grasweg Rovers hadden wel door dat het een zware avond zou worden, want na 20 minuten was de score al opgelopen naar 0-4 door Jelle Pijnacker. Maar de Grasweg Rovers gaven geen krimp, ze bleven lekker samenspelen, maar er zat niet meer in. Na de pauze zetten Whateverton er nog een stapje bij, de score liep erg hard op, het was al 0-9 geworden. Beide elftallen bleven rustig combineren en jawel, Grasweg Rovers scoorden de 1-9, een tegendoelpunt. In de overgebleven minuten scoorden Whateverton nog 4 keer, dus de eindstand was 1-13. Niet getreurd, volgende keer beter.

Holland Staal – v.d. Wereld   3-9

Voordat de wedstrijd begon, moesten beide elftallen nog even laten zien dat ze allebei een nieuw tenue hadden gekregen van de sponsors. Wat liepen ze te pronken, jullie kunnen zo model lopen.

En dan nu de wedstrijd. Holland Staal trapte af en het was in de eerste minuut al raak. Een achterwaartse beweging en het was 1-0. Holland Staal nooit gezien, v.d. Wereld ging weer in de aanval, want die lieten het hier niet bij zitten. En in een mum van tijd was het 1-1, 1-2 en 1-3. Joris Teeuwen en Jan Smit, of was het Sieme Smit. De wedstrijd was meteen op volle toeren. Holland Staal was hier wel van geschrokken, wat gebeurd hier? V.d. Wereld zou hier eens laten zien wat voetballen is. Nou dat hebben we gezien. Wat een mooi voetbal leveren jullie af of zat dat in die nieuwe kleren? Het zou zomaar kunnen. Maar in de 20e minuut werd het 1-4 door Bas Dalmaijer, je speelde goed vanavond met je maatje René Looijesteijn, de echte bikkels. Na de pauze hetzelfde beeld, maar wel in kleur gingen de spelers van v.d. Wereld gewoon door met scoren, 1-5 en 1-6 door Bas Dalmaijer en Sieme Smit. Het werd nu wel tijd dat Holland Staal in de kijker kwam, zij hadden wel een doelpuntje verdiend. En ja hoor, 2-6 in de 45e minuut. Maar in de slotminuten maakte v.d. Wereld de klus af en maakte er nog 3. Dus het was een beladen wedstrijd met een 3-9 overwinning. De eerste en er zullen nog vele volgen, denk ik toch, mannen. Daarna nog even de overwinning vieren.

Verslagen 

Westend Bulbs – Snackbar Ben   6-2

Vanavond 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Toch was het Snackbar Ben die aan de leiding kwam door v.d. Meer, 0-1. Er werd weer afgetrapt en het spel kwam weer op gang. Jacob Langelaan zat lekker te genieten met zijn vrouw op de tribune. Na 10 minuten werd het 1-1. De spelers van Westend Bulbs hadden het spelletje door van Snackbar Ben en liepen uit naar een 3-1 voorsprong. De ban was gebroken. In de tweede helft een hoop tegenstand, maar Westend Bulbs hield stand en er kwam een mooie overwinning tot stand. 6-2, ga zo door, nog steeds ongeslagen. Richard Luik

 

Promoted – FC Evzee   5-16

Promoted, een goed spelend team, had het vanavond tegen FC Evzee niet makkelijk. Al snel was het raak voor FC Evzee, 0-1 door Frits v. Thiel. Na 12 minuten werd het 0-2. Het zou wat worden vanavond. Promoted kreeg aansluiting, 1-2 door Frans Dijkhuizen, er was weer hoop. Maar niet voor lang. FC Evzee had de zwakke plekken gevonden en voordat de rust begon, was het al 4-8. Dus je weet wel in de tweede helft hetzelfde beeld. De spelers van FC Evzee hadden er zin in. Na een goede combinatie schoot Piet

Dobbe de 4-9. Promoted moest alle zeilen bijzetten om de score niet te hoog te laten worden. Maar Max Snoek deed er nog een schepje bovenop, hij maakte nog 4 doelpunten. Zo werd het 4-13. In de resterende minuten maakte Promoted er nog 5-13 van. Maar FC Evzee maakte het karwei af, 5-16. Uitblinkers van FC Evzee: allemaal.

Ps. Wat hebben jullie een mooi tenue gekregen van tuincentrum Hollander. De eerste stap is gezet.

 

Meelébo/Engel Hoorservice – Noordkop juniors   5-6

In het begin had de combinatie Meelébo/Engel weinig tegenstand van de Noordkop mannetjes. Het werd dan ook 1-0 voor Meelébo/Engel. Noordkop juniors hadden geen wissels en zouden het nog erg moeilijk krijgen, want na 15 minuten werd het 2-0voor Meelébo/Engel. Maar toen kreeg Noordkop juniors het op de rit, het werd 2-1 door Elmer Appelman, hij had het door. Het elftal begon goed te draaien en zo werd het 2-2. De spanning was om te snijden, want het hele elftal was oppermachtig vanavond onder leiding van Bas Groenendijk de keeper. Je kunt zo in het Nederlands elftal. Na de rust borduurde de Noordkop juniors gewoon weer verder. 2-3 voor de Noordkoppers door Derk Looijesteijn. Meelébo/Engel kwam nog in de 40e minuut op 3-3. Maar daarna was het vlaggenschip van Noordkop juniors wel heel goed op dreef. Het werd 3-4, 3-5 door Appelman. Daar gingen de koppies van Meelébo en Engel Hoorservice naar beneden. Wat gebeurt hier allemaal, dachten ze, we moeten wat verzinnen om niet te ver achter te raken. En dat lukte hen ook, 4-5. Maar niet voor lang, want Noordkop juniors maakte er nog 4-6 van. De overwinning lag voor het grijpen, Meelébo/Engel maakte er nog 5-6 van deze keer door van Tongeren. De laatste minuut werd uitgespeeld en zo werd het een

5-6 overwinning voor Noordkop juniors. Een geweldige overwinning dat jullie zonder wissels dit elftal even over de knie kregen. Dit maak je niet meer mee van het jaar. Proficiat en geniet er nog heel lang van. Hiep hiep hoera Jeff.

 

Aad Weijers

 

Op de voetbalavonden zien wij nog wel eens andere spelers bij andere elftallen voetballen. Laat dat niet meer gebeuren, anders moeten wij toch ingrijpen, mannen!

 

De commissie

HOLLAND STAAL COMPETITIE  

De 43e Holland Staal Competitie is weer ten einde. Ook dit jaar was het weer een gezellig toernooi. Dat vonden ook de teams die hier aan mee hebben gedaan. De organisatie was ook tevreden. Alle tapdiensten bedankt voor jullie vrijwillige inzet. De tennisvereniging bedankt voor het opzetten van de voetbalvelden elke zaterdagavond. En zo werd seizoen 2016-2017 weer afgesloten met een prachtige feestavond.

Maar we zijn wel op zoek naar nieuwe elftallen. Geef je oren dus goed de kost. Het is altijd gezellig een avond te voetballen. Heb je zin, bel snel Aad Weijers, 06-31369478 of Rob v. Zanten, 0223-523074. Doe dit voor augustus.

Vanaf deze plaats wens ik iedereen een fijne zomervakantie en tot oktober.

Groeten, Aad Weijers

Ps. Er staan nog 3 bekers bij Aad Weijers thuis. Deze zijn van LL de L, v. Lierop en Hollands Noordkop. Jullie kunnen deze ophalen bij Aad, Poldermanstraat 8 in Breezand. Wel graag eerst even bellen wanneer je komt.

 

POULE 1
gespeeld gewonnen verloren gelijk punten saldo
Mingo 5 4 1 13 36-15
Noordkop juniors 5 3 1 1 10 28-15
v. Lierop 5 3 1 1 10 33-27
Westend bulbs 5 2 3 6 21-19
Meelébo 5 1 3 1 4 24-30
Zabo Plant 5 5 0 8-40
POULE 2
Engel Hoorservice 5 5 15 48-15
Hollands Noordkop 5 3 1 1 10 27-31
v.d. Wereld 5 2 2 1 7 39-29
Smakman 5 2 3 6 47-46
Promoted 5 1 2 2 5 37-31
Wiedijk 5 5 0 10-36
POULE 3
FC EVZEE 5 4 1 12 56-20
LL de L 5 3 1 1 10 44-18
Jong Rowa 5 2 2 1 7 24-13
Tokkies 5 2 3 6 35-36
Frittelaria 5 2 3 6 29-30
Grasweg Rovers 5 1 4 3 16-46
De aanmoedingsprijs is voor Wiedijk.
De sportiviteitsprijs is naar Frittelaria gegaan.