013-1 KSV-ZAP

Derde competitiewedstijd na de winterstop.Tot nu toe; 2 gespeeld en 0 punten.

915 vertrek.
Met de vader van Tijs voorop in de stoet op weg naar Heerhugowaard,Frank een groot cultuurliefhebber had zijn navigatie op standje ” ontdek je plekje ‘ gezet,hierdoor gingen we via pittoreske boerderijtjes en slingerde slootjes door een West-Fries landschap om uiteindelijk aan te komen bij een club aan de rand van Heerhugowaard met 20 parkeerplekken voor 400 auto’s.
Echt goed over nagedacht gemeente!!
Het waren zaterdag ook weer fantastische omstandigheden om te voetballen dus iedereen had er zin in.
Lekker windje,koud en een knollentuin met twee grote plassen in het vijf meter gebied bij de doelen.
René en coach KSV moesten eerst prikken zodat water een beetje wegliep en er een beetje normaal gevoetbald kon worden bij doelen.
De wedstrijd begon en je zag al snel dat onze spelers het weer zwaar gingen krijgen,het was een eerste helft vol flipperkastvoetbal met vooral waardeloos opbouwen van achter uit.
Rare peren naar voren van centrum en de backs waren voor postbode aan het spelen waardoor ruimtes voor onze middenvelders ,rechtsvoor en in mindere mate linksvoor wel heel erg klein werden.
KSV kwam na kwartier spelen op voorsprong door een bal die vanaf onze doellijn werd weggewerkt maar tegen hun linksvoor van 1,90 mtr werd geschoten zodat deze in ons doel terug kaatste.
Een rare goal waar je niet blij van werd omdat niemand het verkeerd deed maar toch lag die bal opeens in ons net.
Toch viel de 1-1 nog voor de rust,Jamie gaf een prachtige voorzet die onze topscorer Lemey in één keer uit de lucht door het net heen joeg.
In de rust nog een paar dingetjes meegegeven voor de tweede helft maar het moest gaan gebeuren met hard werken en proberen Lemey te lanceren vanaf middenlijn want echt lekker combinatie voetbal zou wel lastig gaan worden op dit veld tegen een tegenstander die ook echt van het duwen en trekken was.
Toch was de tweede helft in tegenstelling tot andere keren een stuk beter als de eerste.
Er werd beter gevoetbald,de verdediging ging eindelijk normaal opbouwen.en was ook in bijna ieder duel de baas over KSV aanvallers, middenvelders lieten weer eens zien waarom ze daar staan,tikten de bal in kort spel goed naar elkaar toe en hadden meer oog voor onze spits die 24/7 op scherp staat om gelanceerd te worden.
Ondanks dat we beter speelden gingen we wel op een 1-1 af.
Totdat………
Tijs kreeg een beuk in zijn zij en moest echt even zitten want lucht was even zoek.
Richy nam snel zijn plek over en scoorde na een rommelaanval in de allerlaatste minuut de bevrijdende 1-2.
Het meegereisde publiek stond op de banken en team was ook bijzonder blij want eindelijk weer drie punten gepakt
De eerste wedstrijd was waardeloos 1-3 , maar de tweede tegen AFC verloren we zelf met 2-1 in de laatste minuut na keihard te hebben gewerkt.
Vandaag pakken we door af en toe weer combinatievoetbal te spelen en een 100% inzet wel die 3 punten.
Volgende week Limmen thuis,die hebben een heel goed voetballend elftal,dus Max zei al dat we de bus maar moeten parkeren willen we niet met tig tegen ….. op ons broek krijgen.
Jamie begreep die term nog niet maar zal dat in de loop van de week tijdens trainingen wel gaan ontdekken.