Integriteit (verslag o 19 1)

Als je goed oplet lijkt het er op dat integriteit een woord wordt dat je in de toekomst op moet zoeken in het woordenboek of op internet om achter de betekenis te komen. Bestaan er nog mensen die integer zijn? Ik weet het niet. Integriteit is voor iedereen anders. Ik vind dat ik integer ben maar zeker niet voor 100%. Ook ik ben wel eens als een kleine jongen bij een thuiswedstrijd van Ajax De Meer binnen geglipt. Dan hield ik het geld voor een kinderkaartje, gekregen van m’n ouders, in m’n zak om een ijsje te kopen. In mijn pubertijd ging ik stiekem op Texel naar de kroeg terwijl ik tegen mijn ouders vertelde dat ik naar de bioscoop ging. Ook ik zei niks tegen de kassière toen ze iets vergat af te rekenen. Maar je zelf verrijken over de rug van een ander of zeggen dat je bij je moeder woont zodat je meer reiskosten kan declareren over de rug van de belastingbetalers. Nee dan houd ik mijn niet integer gedrag op redelijk onschuldig.
De wedstrijd tegen ZSGOWMS was de laatste van het seizoen 2018-2019 en voor sommigen zelfs de laatste als “jongetje” omdat die overgaan naam de “mannen”. Niet dus alleen de afsluiting van een seizoen maar dus ook, voor sommigen dus, van een tijdperk.
Na alle plichtplegingen die aan een wedstrijd vooraf gaan werd er afgetrapt op een redelijk kunstgrasveld. Voor ZSGOWMS stond er nog een periodetitel op het spel en ZAP speelde om des keizers baard. Toch hadden we er zin in om ZSGOWMS pootje te lichten en dus onze sportieve plicht te doen. Voordat de Amsterdammers door hadden dat de wedstrijd begonnen was stond het al 0-1. Een lange bal van Bram L kwam bij de 2e paal waar Adam de bal op de binnenkant van zijn voet liet vallen en zodoende de 0-1 maakte. Dat het door ons risicoachtige spel en dito opstelling, maar toch te makkelijk weggegeven, snel 2-1 werd, mocht de pret niet drukken. Adam sneed van links, net buiten de 16 meter, naar rechts en schoot de bal in de korte hoek en liet daarbij de ZSGOWMS goalie kansloos. Tja het werd ZSGOWMS duidelijk dat ze het niet cadeau kregen. Echter, wederom wat makkelijk weggegeven en door miscommunicatie tussen de scheids en onze grens, werd de eindstand 7-4. Noemenswaardig zijn de 3e en 4e goal van ZAP. Bram B mocht een penalty nemen die werd gestopt maar de rebound kwam bij Adam die Bram in de gelegenheid stelde zijn gestopte strafschop te herstellen. De 4e ZAP goal was een kopbal van Giel L, een kopie van zijn vorige en 1e goal in de o 19. Tussen twee verdedigers, die, hoe kan het ook bijna anders, beiden een kop groter waren, wist Giel de voorzet van Nick beheerst binnen te koppen.
Zo eindigde het seizoen van de o 19 1 met de gehaalde doelstelling. Handhaven!! Het is nu aan de volgende o19 lichting er voor te zorgen dat dit mooie podium gecontinueerd blijft…
Onder de vlag van een grapje, anders is het kennelijk vaak te direct, wordt de meeste kritiek gegeven. Zoals….. “goh stond de brug open?” Tja eigenlijk bedoelen ze gewoon “je bent te laat!” De coach van ZSGOWMS probeerde dit ook. Is het een grap, is het zijn (niet) integriteit en is het de integriteit van ZAP die wordt gepeild? Nou met de integriteit van ons zit het wel goed. Op de vraag, tijdens de plichtplegingen voor de wedstrijd, of wij ZSGOWMS wilden helpen omdat er voor ons niks op het spel stond gaf ik als antwoord dat ZAP alleen hulpbehoevenden helpt….. het team gaf binnen de lijnen het juiste antwoord om ZSGOWMS te dwingen om tot het gaatje te gaan en dus niks cadeau te doen.
Frank (de) B.