Leuke serie (verslag o 19 1)

Naast het journaal en allerlei sportprogramma’s kijk ik niet zoveel tv. Veel vind ik namelijk op elkaar lijken. Of je nu M kijkt of DWDD veel verschil zit er niet in. Dan heb ik het nog niet eens over de  talenten achtige shows. Goh wat ben ik die Henny Huisman dankbaar omdat hij de vader van alle talentenjachtshows is. Al de varianten, zoals The Voice, I can dance en weet ik het allemaal, zijn knipogen naar Henny. Echter laatst las ik een berichtje over een serie die door de NPO wordt uitgezonden. Een serie die Netflix waardig moet zijn. En? Na drie afleveringen moet ik zeggen dat ik niet weet of het Netflix waardig, maar spannend is het wel. Al met al een leuke serie.

Na 2 weken lummelen was er weer eens een wedstrijd voor ZAP o 19 ingepland. En wel de The Flower Power derby tussen ZAP en JVC.  Altijd spannend en bewogen maar echt heel veel stond er niet meer op het spel. Eer en bij winst van ZAP het opschuiven naar de 8e plaats waardoor we de degradatie daadwerkelijk goeie dag kunnen zeggen.

Dat we weer met lef gingen spelen was nodig om de 3 punten aan de goede kan van het kanaal te houden. Met rost in de branding  Bram L is die speelwijze geen onverantwoord risico! Wel was te zien dat een wedstrijd tegen JVC altijd weel meer spanning met zich meebrengt.  Onder leiding van scheidsrechter Thomas werd het een “mannelijke” wedstrijd met felle en stevige duels. Zap vloog uit de startblokken en nadat de ZAP stofwolken waren opgetrokken en het scorebord zichtbaar werd stond daarop 3-0. Zo! Na ongeveer een ½ uur spelen was deze stand al bereikt. Na goed doorgaan van Bram B op links gaf hij voor. Joris stapte over die bal heen waardoor Tim geheel vrijstaand de 1-0 kon binnen tikken. Tim had daarvoor zoveel tijd dat hij zich, voordat hij voor die 1-0 zich ook nog 5x kon opdrukken. Zo vrij stond Tim.  Dit alles had te maken met de speelwijze en de afspraken gemaakt voor de wedstrijd.

De 2-0 kwam ook via links. Na een goede combinatie tussen Nick en Rens, verscheen Nick schuin voor de keeper en wist beheerst de 2-0 te maken.  De steekbal van Jari op Michak zorgde ervoor dat Michak alleen voor de JVC goalie kwam, deze wilden omspelen om vervolgens onderuit gehaal te worden door diezelfde goalie. Bram B schoot de 11 meter beheerst binnen.

Dachten we dat we er waren, dat we na de 3-0 met minder inzet de klus konden klaren, dat we ook in het veld konden lummelen? Nee want deze verslapping zorgde ervoor dat JVC meteen iets terug deed waardoor de ruststand 3-1 werd.

André hoefde niet veel te zeggen want de tegengoal was het voorbeeld dat ZAP energie in de wedstrijd moet blijven stoppen om voor de winst te gaan.

De 2e helft liet zien dat we de draad weer oppakte hoewel kort na rust er een dikke streep door de rekening werd gezet. Bij een lange bal, waar een JVC aanvaller en een ZAP verdediger achteraan gingen wilde Toon deze net buiten zijn 16 wegwerken maar raakte de bal met zijn hand of op zijn arm. Hands was duidelijk maar rood ivm het ontnemen van een scoringskans? Toch moest Toon het veld verlaten die zijn handschoenen en zijn shirt aan Adam gaf. Tja… dan moet je een K beslissing nemen om er een veldspeler uit te halen. Nick was de pineut….

Ondanks 10 tegen 11 bleef ZAP zoveel mogelijk het zelfde spelletje te spelen en niet teveel achteruit te lopen.  Rens werd op links aangespeeld, passeerde een tegenstander binnen de 16 die vervolgens Rens lomp over de knie nam. De terecht gegeven penalty werd wederom beheerst door Bram B binnen geschoten…. 4-1. Door het overtal kon JVC toch nog de 4-2 maken. Maar bij 10 tegen 10 liet ZAP zien dat zij terecht de winst naar zich toetrokken omdat Rens de 5-2 binnenschoot. Na de wedstrijd was toch de bekende zucht van opluchting in de ZAP kleedkamer hoorbaar. De zucht die na een derby winst er hoort te zijn, een zucht die de derby spanning uit je lijf laat gaan.

Via een app van Dennis Sijm werd ik herinnerd aan het feit van 10 punten uit 4 wedstrijd. Na de winstpartijen tegen JVC, DSS en Purmerend en het gelijke spel tegen DIOS is ZAP goed bezig. Of het Netflix waardig is weet ik niet. Maar het is zeker een leuke serie!

Frank (de) B.

Super compliment voor Bram L!

 

Those Who Kill