ZAP Jo11-1 wint vrij eenvoudig van Reiger Boys en staat nu bovenaan!

Zaterdag 9 maart stond voor ons de wedstrijd tegen Reiger Boys op het programma. 9:30 mochten de spelers hun n kunsten weer vertonen op het gladde ZAP veld. Reiger Boys kennen we nog van de vorige competitie, waarin we bij Reiger boys een 0-3 voorsprong weggaven en in de laatste seconde uiteindelijk nog een puntje binnen sleepte. We speelden daar erg goed in de 1e helft, maar Reiger Boys kreeg vleugels de 2e helft dus we waren gewaarschuwd.

We begonnen lekker scherp aan de wedstrijd. Dit resulteerde al binnen 2 minuten in de 1-0. Sem schoot een afgeslagen bal prima binnen. Dit was een heerlijke start, het was lastig voetballen met de harde wind en het moeilijke veld. Na deze start bleven we redelijk voetballen, maar Reiger Boys kwam er een aantal keer gevaarlijk uit met de snelle spitsen voorin. Gelukkig keepte John een dijk van een wedstrijd, hij was werkelijk niet te passeren. Mooi om te zien hoe John zich als nog O9 (!!) speler zijnde uitstekend ontwikkelt. De 2-0 kwam voort uit een werkelijk schitterende pass van achteruit van Jon Wijnker op Wojtek. Die nam de bal goed mee en schoot met zijn linker been de bal perfect in het hoekje. Dit was een lekker moment voor de goal. We begonnen weer goed te voetballen alleen hadden het lastig met de eindpass. We moeten nog leren om goed positie te kiezen zodat het niet te druk wordt in het midden. De 3-0 kwam op naam van Bas. Hij schoot van grote afstand kiezelhard de bal in de hoek, de keeper kon de bal alleen maar horen. Hierdoor gingen we met een comfortabele 3-0 rusten. MAAR dit was ook het geval bij Reiger Boys, dus we waren er nog lang niet.

In de rust afgesproken om iets minder te lopen met de bal, maar juist de bal lekker laten gaan. Mooi om te zien is dat we echt met de week ontwikkelen. Waar we de vorige wedstrijd tegen Reiger Boys te enthousiast werden en het weg gaven, speelden we het nu goed uit en bouwden we de score uit. de 4-0 kwam op naam van Wojtek, die een goede pass van Ruben goed afmaakte. De wedstrijd was gespeeld en we begonnen er weer vrolijk op los te combineren. De keeper van Reiger Boys hield er een aantal ballen knap uit. Uiteindelijk was het Bas die nog voor de 5-0 zorgden, waardoor de wedstrijd, als ie dat al niet was, gespeeld was. Een degelijk ZAP, weinig weggegeven achterin en veel kansen gecreëerd. Het zegt veel als je 5-0 wint van een ploeg waar je eerst 4-4 tegen speelt en toch achteraf nog het gevoel hebben dat we niet ons beste spel hebben laten zien. Dit laat zien dat we goed bezig zijn en iedereen zich lekker aan het ontwikkelen is!

Volgende week staat er een topper klaar uit tegen Koedijk. Koedijk staat gedeeld 1e met ons, dus dat belooft een spektakel te worden. Hopelijk komen er nog wat supporters mee om de jongens aan te moedigen!

 

Groetjes

Tarik