Zap JO15-1 vind zichzelf in de 2de helft 1-0 (1-0)

Na 2 gelijke spelen in de competitie stond vandaag de thuiswedstrijd tegen de Blokkers op het programma. Harde wind, kou en regen zou iets zijn waar beide teams mee te maken zouden gaan krijgen.

Na een zeer verdienstelijk oefenpartij tegen de JO17 afgelopen dinsdag op de training bleek maar weer eens waar de echte krachten van dit team zitten; aan de bal met een zeer bewegelijk middenveld kunnen we het werkelijk iedere ploeg lastig maken. Met dit als uitgangspunt gingen we vandaag ook starten aan onze wedstrijd. Een centraal duo met Skip en Brian was dinsdag zeer goed bevallen en dit gaf ons de kans een middenveld op te stellen bestaand uit Bram, Luuk en Jesse.

De eerste helft was het vooral zoeken naar de juiste veldbezetting. We zouden het eerste duel laten zien dat we er stonden, en de Blokkers laten zien dat ze vandaag niks cadeau kregen van ZAP. Maar het lukte ZAP niet, wie had nou wie? Hoe stonden we nou? Zap kwam niet aan het spel toe wat we juist zo goed kunnen. In plaats daarvan waren we zoekende en moesten we er alles aan doen om de bewegelijke spelers van De Blokkers af te stoppen. Een zeer rommelige eerste helft met 1 absolute hoogtepunt; Chiel Wijnker kreeg de bal op de rechterflank in zijn voeten ingespeeld, draaide en zocht zijn man op. Met een gemakkelijke paseeractie wist hij zijn directe tegenstander uit te spelen en met een afgemeten voorzet werd spits Giel gezocht, op zijn hoofd en diagonaal binnen! Heerlijke opsteker.

In de rust besproken dat het de 2de helft anders moest, iedereen weet nu met welke directe tegenstander hij te maken gaat krijgen. En dus moesten we gewoon gaan voetballen. De durf kwam terug, de middenvelders werden nu wel gevonden en zap kreeg meer en meer grip op de wedstrijd. De posities waren allemaal goed bezet waardoor we ook in de omschakeling veel minder kwetsbaar waren. Van heerlijk rustig uitspelen was geen spraken, er moest echt nog wel voor geknokt worden! De blijdschap was dan ook zichtbaar toen scheidsrechter Brommer voor het laatste fluitsignaal blies. De eerste 3 punten van de competitie na een zeer goede 2de helft, en nog steeds onze ongeslagen status!

Laten we dit vasthouden jongens en volgende week proberen vanaf het eerste moment uit gaan van onze eigen kracht! Vios-W wacht op ons.

De coaches