FORESTERS – ZAP 4-3

DE KELDER LOOPT LANGZAAM VOL…

 

En dat is niet alleen van de vele regen die er de afgelopen dagen viel, maar meer een vervolg van het verslag van vorige week. Wederom een strijd in de kelder van de 2e klasse. De EGELS vs de ZWALUWEN. In de dierenwereld een ongelijke strijd, maar op het zwarte kunstgras veld in Limmen was er weinig van te merken. ZAP had nog wat goed te maken na de zeperd van vorige week, nu wederom een (voorlopige) DEGRADATIE strijd, waarbij de belangen groot zijn. Vooraf geen heel kerstverhaal van de ZAP coach, iedereen wist zich van zijn taak bewust voor een positief resultaat.

FORESTERS in een 4-4-2 opstelling, en op kunstgras, dat gaat moeilijk samen met ons ZAP. Maar ook daarin begint ZAP beter mee om te gaan als IEDEREEN zich aan de afspraken houdt. Het werd een gelijk opgaande strijd, waarbij de egels toch wel de betere kansen kregen in de 1e helft, doordat hun 2 bewegelijke spitsen balvast waren waardoor er vanuit hun middenveld snel de aansluiting kwam en schoten vanuit de 2e lijn voor gevaarlijke situaties zorgden. ZAP daarentegen kreeg via MIKE en MALLIE ook 2 prachtige kansen om de nul te veranderen in een 1, maar onzorgvuldigheid kreeg de voorkeur. Een domper voor ZAP kwam in de 28e min. doordat FORESTERS in een overtal situatie de score opende en het lampje op het scorebord de 1-0 aangaf..zo ging het dus..ZAP de kansen, FORESTERS de goal. Maar ZAP rechtte de rug, was niet aangeslagen, vertrouwend op ELKAAR , met een paar mooie combinaties en binnen 2 minuten was de stand in evenwicht. Kijk daar houden we van..op INZET en KARAKTER…maar dan..in de 43e minuut,een vervelende liesblessure van ROBINHOOD, de 3e ZAP middenvelder dit seizoen..Een wissel noodzakelijk..J.MICHEL ging warm lopen, ZAP op dat moment in ondertal, en FORESTERS profiteerde ervan 2-1.

 

In de rust een kleine bijscholing en omzetting. MARCEL v VEEN op de plaats van ROBINHOOD, THIJS ROTTEVEEL op rechtsback en J.M op links. Het vertrouwen in een goed resultaat was nog altijd aanwezig, en ZAP wilde dat laten zien ook. Na de gebruikelijke moeilijke beginfase, kreeg ZAP steeds meer veldoverwicht en in de 60e min. een directe vrije trap op randje 16 die door PIETER MULDER feilloos om de muur geplaatst werd en de 2-2 was geboren. de FORESTERS aangeslagen, en ZAP had het GELOOF in meer..nog geen 4 minuten later ramde FABIAN RAAP alle frustraties van hem af door kiezelhard de bal hoog in het dak van het doel te schieten ipv de bomen..de ontlading bij alle ZAPPERS was groot. Een achterstand ombuigen in de 80e minuut !

Dit kon toch niet meer mis gaan? Vasthouden en uitspelen..FORESTERS ging 3x wisselen  alles op de aanval, MOEST nu wel komen, ZAP werd krampachtig, speelde het niet goed uit, vergat mee te verdedigen, en het getal 4 was het Lucky nummer..4 minuten na de 2-3 de 3-3, weer 4 minuten later de alles beslissende en bevrijdende 4-3..Stonden we vorige week nog met de voeten in het water, nu hebben we een natte broek, hopelijk niet van angst, want dat is nu eenmaal je slechtste raadgever..

 

PEANUTS