Vrienden van ZAP

Vrienden van ZAP Jaaroverzicht 2020 (14-12-2020)

Beste vrienden,

Het einde van het jaar nadert en zoals u van ons gewend bent maken wij de balans op.
We lopen even kort dit bijzondere en donkere jaar door met daarin wat er is gebeurd en wat we hebben bereikt.

Allereerst het nieuwe tv-scherm. Wat is dit een prima toevoeging voor de toch al schitterende kantine. Haar scherpe beeld, groot, schuin aan de wand geplaatst, wat een zeer prettige kijkbeleving oplevert. Met een borrel en nootje aan de bar, hebben en krijgen vele mensen een prima middag/avond. Mooi feit is dat het scherm net even groter en net even scherper is dan het beeld wat in de kantine van Kleine Sluis hangt.

Begin deze zomer is er weer een schitterend project opgeleverd op het ZAP-complex, 1 buitenveld van de handbal is opgeofferd om hier 2 prachtige beachvelden te realiseren. De Vrienden hebben dit project financieel gesteund en het resultaat mag er zijn.

Het bovenstaande zijn natuurlijk leuke activiteiten maar wie had kunnen denken dat we vanaf maart eigenlijk helemaal geen nootjes en borreltjes aan de bar hebben genuttigd en dat er geen toernooien o.i.d. zijn georganiseerd op de beachvelden. En wat te denken van het 90-jarige verjaardagsfeest van ZAP voetbal wat niet doorging, de afspraken met Lucky Ajax waren gemaakt. Ook de jaarlijkse klaverjasdrive ontkomt er niet aan en is van de kalender gehaald. In alle opzichten gaat 2020 de boeken in als een bijzonder jaar waarin alles tot stilstand kwam. Geen activiteiten bij ZAP betekent automatisch dat de Vrienden het ook rustiger krijgen.

Een lichtpuntje in dit donkere jaar is dat de jaarlijkse activiteiten waar wij als Vrienden bij betrokken zijn als handbal en voetbalkamp nog wel door zijn gegaan. Ook mochten we weer een bal sponsoren voor voetbal en handbal, en beide eerste elftallen hebben weer op onze steun kunnen rekenen. Helaas kwam het verenigingsleven in het najaar opnieuw noodgedwongen tot stilstand.

Hoewel wij ons realiseren dat we voorlopig nog niet van het Coronavirus af zijn, hopen wij als vriendenclub dat in de loop van het nieuwe jaar alles weer een beetje op gang mag komen en willen wij ZAP, waar nodig, graag ondersteunen. Maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is natuurlijk dat wij al onze leden, maar ook niet leden, weer gezond tegen kunnen komen op het sportcomplex, genietend van een spectaculaire pot handbal of een wervelende voetbalwedstrijd, waarna we samen naar de kantine gaan voor een natje en droogje.

Namens het bestuur wensen wij u, ondanks deze moeilijke periode waar we allemaal in zitten, een goed uiteinde maar bovenal een gezond 2021!

Stefan Hoep
Aad van der Meer
Gé van der Meer
Jos Wijnker

Wilt u ook lid worden van de Vrienden van Zap? Voor € 100,00 per jaar bent u lid en hiervoor krijgt u er heel veel vrienden bij.