Vertrouwenspersoon

Sporten in een veilige omgeving

Iedereen die sport, moet dit kunnen doen in een veilige omgeving. Hieronder verstaan we een omgeving zonder pesten, discriminatie, seksuele intimidatie of ongewenste intimiteiten. Wanneer iemand zich onveilig voelt kan dit veel emoties en vragen oproepen. Ook bij mensen die niet direct slachtoffer maar getuige zijn. Blijf er niet mee rondlopen. Signaleer het en praat erover met iemand in wie je vertrouwen hebt. Erover praten is vaak moeilijk, daarom kan het prettig zijn om met iemand van buitenaf te kunnen praten. Alhoewel wij bij ZAP niet eerder met dergelijke kwesties te maken hebben gehad, komen dergelijke zaken met regelmaat in de pers. Daarom heeft de sportfederatie ZAP een vertrouwenspersoon aangesteld op wie iedereen die betrokken is bij of lid is van de sportfederatie een beroep kan doen. Met ingang van het nieuwe seizoen zal Marieke van Lierop dit aanspreekpunt zijn. Haar telefoonnummer is 06 – 229 670 90; je kunt haar bellen of bereiken via WhatsApp. Ook kan je haar mailen: marieke_van_lierop_25@hotmail.com

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon?

De vertrouwenscontactpersoon luistert naar je verhaal en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. Informatie wordt strikt vertrouwelijk behandeld. Maar gewoon even praten kan ook.

Alhoewel wij ons er van bewust zijn dat wij dergelijke kwesties hiermee niet kunnen voorkomen, is er op deze manier wel een mogelijkheid melding te maken van dergelijke feiten om daarmee hopelijk erger kunnen voorkomen.

Hoewel wij hopen dat er zich geen reden zal voordoen om Marieke te bellen, is zij altijd bereid om een luisterend oor te bieden en je daardoor verder te helpen.

Namens de gezamenlijke sportverenigingen  van ZAP tennis, handbal en voetbal