Mini Pupillen


Informatie Mini Pupillen    

Al een aantal jaren spelen we bij voetbalvereniging ZAP met Mini Pupillen. Dit zijn kinderen van 5 en 6 jaar (tegenwoordig ook wel Onder 7- genoemd) die op kleinere velden en in kleine teams genieten van de beginselen van de voetbalsport. Omdat er vooral onderling gespeeld wordt, raken de kinderen spelenderwijs vertrouwd met het voetbalspel.

Wat houdt het voetballen bij de Mini Pupillen in?
Bij Zap spelen we wedstrijdjes van vier tegen vier. Bij deze vorm van voetballen hebben kinderen vaak de bal en worden er veel doelpunten gescoord. De ontwikkeling van de kinderen, alsmede het plezier in voetbal gaan hier hand in hand!
Er wordt gespeeld op alle zaterdagochtenden. De kinderen worden een kwartier voor aanvang in de kleedkamer verwacht om de voetbalspullen aan te trekken. Vervolgens maakt de spelbegeleider een aantal teams en worden er verschillende partijtjes gespeeld. Standen en uitslagen zijn niet belangrijk en worden dus ook niet bijgehouden.
Soms worden er ook uitwisselingen georganiseerd met andere verenigingen. We dragen dan wedstrijdkleding van Zap. Shirts worden door de verenging geregeld. Het broekje (zwart) en de sokken (rood) dient u zelf als ouder te verzorgen. ZAP kleding is verkrijgbaar bij Sandra van der Lee. (0223 521566/ sportartikelen@zap-voetbal.nl)
Als uw kind meespeelt bij de Mini Pupillen kunt u er ook voor kiezen om uw kind één of twee keer per week mee te laten trainen bij de Onder 8-/9- groep. Dit kan in overleg met de hoofdjeugdtrainer dhr. Tarik Awlad. Het komt ook voor dat kinderen tussentijds de stap naar Onder 8-/9- maken. Dit gebeurt altijd in goed overleg met alle betrokkenen.
In de wintermaanden spelen de Mini Pupillen in de zaal het wintertoernooi. Tijdens het wintertoernooi worden de teams tijdelijk gemengd met de Onder 8-/9- spelers. Na de winterperiode gaan de Mini Pupillen weer buiten met elkaar voetballen.
We zien dat kinderen van deze leeftijd graag kennis willen maken met het voetballen en willen dit graag stimuleren. Iedereen is welkom.

Voetballen bij de Mini Pupillen is geheel gratis!