Heel Breezand geeft

Na maandenlange voorbereidingen was het afgelopen zaterdag de eerste veiling van Heel Breezand Geeft. De omstandigheden waren prima met een prachtig ingerichte sporthal waar op elk klein detail was gelet. Een beamer waarop de artikelen duidelijk werden getoond maakte het geheel compleet. Vermeldenswaardig is dat van de bijna 400 artikelen er slechts 4 waren ingekocht door de organisatie; alle overige artikelen waren kosteloos beschikbaar gesteld !!! De weken voorafgaand aan de veiling is er in het dorp voldoende gediscussieerd over de gekozen veilingopzet waarbij wij als mede-organisa-tor ons als doel hadden gesteld om zoveel mogelijk euro’s die door de Polder worden bijeengebracht ook in de Polder te houden.

Spannend, spannend en nog eens spannend. Dat was het echt want je kunt het nog zo goed voorbereiden, maar al komen de kopers niet dan was dit een gevalletje van “eens maar nooit meer”. U heeft ons echter met uw grote opkomst, enthousiasme, gezelligheid en kooplust enorm verrast. De nieuwe opzet om het koperspubliek te laten bestaan uit een mix van jong, iets ouder en gezellig oud is volledig gelukt. Ook kwam het koperspubliek uit Breezand, de Gelderse Buurt en Anna Paulowna en dit ondersteunt onze mening dat het goed is geweest om voor een bredere veilingopzet te kiezen.

Daarnaast wil ik u de factor “gezelligheid” zeker niet onthouden; want dat was het. Onder het genot van een drankje en een hapje was het gewoon een mooi avondje uit.

De opzet van de veiling zullen wij binnen afzienbare tijd gaan evalueren en mogelijk op een aantal punten aanpassen waardoor dit in de toekomst door een nog breder publiek zal worden gedragen. Duidelijk voor ons is wel dat we op de ingeslagen weg de komende jaren door willen gaan. Dat heeft u ons laten blijken in uw reacties voor, tijdens en na de veiling. Rest mij om alle inbrengers, kopers, bestuursleden en alle andere vrijwilligers enorm te danken voor iedereen zijn inzet. Een nieuw evenement opzetten is niet eenvoudig en is het maken van heel veel keuzes. Daarin zijn we per saldo met zijn allen samen uitstekend in geslaagd. Dit is ook de kracht van onze dorpsgemeenschap en willen we graag zo houden.

O, ja resteert door mij te melden dat er aan giften tot op heden bijna 5.000,= is binnengekomen en de veiling zelf heeft 31.000,= opgebracht.

Een ENORM BEDRAG  waarvoor wij u zeer dankbaar zijn en echt elke cent zal door ons op een juiste wijze worden besteed. Het bankrekeningnummer van HBG staat nog steeds open voor uw bijdragen: NL 09 RABO 0308 6857 09.