Wedstrijdverslag ZAP – Hercules Zaandam

KOEL EN ZAKELIJK

Het beker duel tussen bovengenoemde teams stond vandaag op het menu. Een 2e klasser tegen een 3e klasser met beide evenveel punten en beide onderin de stand te vinden. Trainer coach Andre’ had wat wisselingen doorgevoerd in de basis. Spelers met kleine pijntjes zoals de 3M’s (Malvin Mike Marcel) kregen rust , hun vervangers waren Jopie Osinga , Seb v Zanten,Twan Huiberts mochten hun minuten maken hetgeen ze zeker niet onverdienstelijk deden.ZAP starten fel en voortvarend de eerste 11 minuten, met grote kansen voor Fabian Raap die de goalie met een prachtige redding zijn schot zag blokkeren, Jopie Osinga die alleen voor de keeper zijn schot op de paal zag belanden, en weer Fabian Raap die zijn slordig geplaatst schot naast zag gaan. dat waren wel de hoogte punten van de 1e helft..Hercules met een paar lichtvoetige behendige spelers kreeg zowaar evenveel kansen maar verprutste ze ook makkelijk.. niet dat er meteen paniek in de tent was, maar ZAP moest wel bij de les blijven.
In de rust werden er onderling nog wat verbeter/aanwijzingen uitgewisseld naar elkaar wat ook wel nodig was.Niet dat ZAP in de 2e helft de pannen van het dak speelde, maar er zat nu meer beleving in alhoewel de overtuiging onder maats was. De 1-0 van Joost de Vries in de 58e minuut was er ook 1 waar een dikke lucht van buitenspel aan hing,maar paste wel in het totaal plaatje van de wedstrijd. Niet
veel later werd een ECHT goed op gezette aanval keurig afgerond door de koud ingevallen Thijs Rotteveel ,die de geblesseerde Twan Huiberts verving..2. Hercules geknakt, maar niet gebroken..ging alles of niets spelen,kreeg nog diverse goede kansen, maakte de aansluiting treffer maar werd om onduidelijke redenen afgekeurd voor buitenspel. De tot dus verre sportieve wedstrijd kantelde de laatste 10 minuten volledig, daar de op dat moment goed leidende SR, de hoofdrol op zich eiste met dubieuze beslissingen en tweekleurige kaarten, geel en rood.
Het zal wel aan de jeugdige onervarenheid gelegen hebben vermoed ik, maar onduidelijk was het allemaal wel. Voor de betrokken spelers in kwestie zal dit de nodige gevolgen hebben, hoeveel verplichtte rust is nog onzeker, maar slim is anders.