Kracht- en conditietrainingen voor ALLE junioren!

Vanaf komend seizoen biedt vv. ZAP voor alle junioren (alle spelers vanaf Onder 14-) kracht- en conditietrainingen. Dat betekent dat we van twee keer trainen overgaan naar drie keer trainen in een week. De kracht- en conditietraining is altijd op maandagavond: Onder 14-, 15- en 16- van 19:00 uur tot 19:45 uur, Onder 17-, 18- en 19- van 20:00 uur tot 20:45 uur.

DE EERSTE KRACHT- EN CONDITIETRAINING IS OP MAANDAGAVOND 4 SEPTEMBER!

De startplaats van de trainingen is altijd bij ZAP. Goede loopschoenen is een pré. In de ‘donkere’ maanden is goede verlichting en/of fluoriserende kleding voor een ieder verplicht!

 

Verdere informatie over de kracht- en conditietrainingen:

Kracht-conditietraining is enorm belangrijk geworden. Je ziet het binnen het professionele voetbal, maar in het amateur voetbal komt dit element ook steeds meer naar voren. Bij voetbal zijn drie belangrijke elementen, die wij gaan trainen doormiddel van krachttraining:

 

  • Uithoudingsvermogen
  • Kracht
  • Snelheid en behendigheid

Bij voetbal is spierkracht belangrijk, bijvoorbeeld voor snelheid en behendigheid. Ook is kracht nodig om je tegenstander van je af te houden. Persoonlijke duels winnen! Maar er zijn meer voordelen:

  • Minder risico op blessures
  • Meer energie/uithoudingsvermogen
  • Meer explosiviteit
  • Sneller herstel na inspanning

Tijdens de trainingen wordt er veel gewerkt met eigen lichaamsgewicht of bij de oudere jeugd met Kettlebell oefeningen. De oefeningen zijn veelzijdig en hebben veel effect op de spiermassa en het opbouwen van conditie. Ook wordt spierbalans een belangrijke aspect binnen de training, denk hierbij aan Core-stability oefeningen. Een belangrijke component binnen de training is snelheid en behendigheid. Dit wordt getraind door explosiviteitsoefeningen en plyometrische-training. Hierdoor kun je meer explosiviteit en kracht leveren.

Bootcamp Breezand

Jeffrey Steenvoorden