Vrienden van ZAP Klaverjasdrive 2018

Op vrijdagavond 28 december jl. vond de jaarlijks door de Vrienden van ZAP georganiseerde klaverjasdrive weer plaats. Met een mooi deelnemersveld van 84 kaarters werd om 19:30 uur gestart na de opening van de kersverse voorzitter Jos.

De catering liep wederom als een geoliede machine, met dit jaar in het tapteam Richard, Wout, Gerard, Johan, Jos en Gé. Tezamen met de benodigde materialen, die beschikbaar zijn gesteld door Van Lierop Adviesgroep, waren alle ingrediënten aanwezig om te presteren. De kantine en het jeugdhonk waren wederom het toneel van een spannende strijd, waarbij bij vlagen flink uiteenlopende scores te noteren vielen. Het wedstrijdsecretariaat, bestaande uit Carolien en Stefan, zorgde voor een soepel verloop van de verwerking van de scores gedurende de hele avond.

De hoofdprijs van de avond werd gewonnen door Henk Snoerwang en Tiny Kok met een prachtige score van 7.405. De onvermijdelijke poedelprijs werd dit jaar uitgereikt aan Annie van Grieken en Alie Duin, zij mochten de zak met aardappels in ontvangst nemen. De zak met uien, bestemd voor de nummer voorlaatst, viel in handen van Heleen Zandbergen en Cees Smit. Ook was er weer een aanmoedigingsprijs te vergeven en die was voor het duo Elmer van Weelderen en Joost Zwirs. De Klaverjasdrive gaat namelijk door deelname van inwoners uit Thailand zelfs internationaal en daar zijn wij zeer content mee!

Na afloop werd er volop van de gelegenheid gebruik gemaakt om, onder het genot van menig glaasjes, te evalueren over wat zich heeft afgespeeld tijdens het kaarten. Uiteraard werden hierbij voornamelijk de verbeterpunten benoemd. Uiteindelijk ging iedereen, ook als het kaarten niet meezat, met een tevreden gevoel naar huis (voor de overblijvers bleek dit inmiddels diep in de nacht te zijn).

In het bijzonder willen wij Henk Smit bedanken voor zijn jarenlange bijdrage, hij is al jaren de motor van dit mooie evenement. Ook dit jaar was Henk belangrijk met een panklaar draaiboek voor zijn opvolging en zijn hulp op de achtergrond. Nu Henk een stapje terug zal doen hopen we hem nog jarenlang terug te mogen zien als kaartspeler.

Net als jullie hebben wij als organisatie erg genoten van de avond en zien jullie allemaal volgend jaar graag weer terug. Het bestuur van de Vrienden van ZAP wenst alle ZAP- en kaartvrienden een zeer voorspoedig 2019!

Tot slot volgt hieronder de uitslag van de top 10:

Koppel
nr. Naam 1 Naam 2 Totaalscore
1 Henk Snoerwang Tiny Kok 7.405
2 Fons Rood Stefan Hoep 7.187
3 Nic van Klink Henk Maarten van Teulingen 7.129
4 Aad Dobbe Nico Vonderbank 7.059
5 Ruud van der Meer Harm-Peter Duineveld 6.960
6 Rowdy van der Reep Rick van den Hoek 6.933
7 Jennifer Onderwater Gré Smit 6.890
8 Piet Vonderbank Charles Kapiteyn 6.826
9 Ted van Haaster Ina van Haaster 6.817
10 Carolien van Lierop Henk Smit 6.808