Leerzame avond voor ZAP onder 23

Afgelopen dinsdagavond heeft ZAP 023 in een aantrekkelijke wedstrijd 3-3 gespeeld tegen de leeftijdsgenoten van JVC.

In de eerste helft probeerde ZAP met verzorgd voetbal de wedstrijd te domineren. ZAP probeerde de voetballende oplossing te zoeken en de lange ballen te voorkomen. Dit leverde wel het nodige balbezit op maar tot veel kansen kwam het niet. Dit kwam ook door JVC, zij zaten er kort op en wisten vaak de duels winnend af te sluiten. ZAP kwam na een kleine 10 minuten spelen op voorsprong door Jari de Kroon, hij rondde een diepe bal vanuit het middenveld uiterst koelbloedig in de verre hoek af. JVC bleef in het vervolg van de eerste helft sterker in de duels en dit resulteerde in een aantal slordige momenten aan de kant van ZAP. Twee van deze momenten werden met een doelpunt afgestraft wat een 2-1 ruststand betekende voor de thuisploeg.

De tweede helft kwam ZAP gretiger uit de kleedkamer, de duels werden aangegaan en met regelmaat gewonnen. Sem van de Hoek bracht ZAP op gelijke hoogte door de bal vanuit een lastige hoek knap over de keeper heen te schieten. Hierna golfde het spel steeds meer op en neer. Het leverde beide ploegen kansen op maar de grootste waren voor JVC. Met name de snelheid die de ploeg voorin had zorgde voor moeilijke momenten in de ZAP defensie. Na eerder een grote kans gemist te hebben kwam JVC toch weer op voorsprong, 3-2. Het slotakkoord was voor Bas van der Wereld die in de 85ste minuut met een mooie vrije trap de 3-3 uitslag op het scorebord noteerde.

Dinsdag 16 november speelt ZAP onder 23 de polderse derby tegen Kleine Sluis. Een wedstrijd om alvast even in de agenda te noteren!