Mededelingen bestuur – Corona update

Omdat het huidige voetbalseizoen weer totaal anders verloopt dan gepland, hierbij een bericht vanuit het bestuur met belangrijk nieuws voor alle leden.

Helaas is dit voetbalseizoen weer totaal anders verlopen dan we aan het begin van het seizoen hadden kunnen voorspellen. Waar het aan het begin van het seizoen  nog mogelijk was om onder strikte voorwaarden wedstrijden te spelen, werd dit door de aangescherpte maatregelen onmogelijk. Sindsdien bleef het voor de jeugd vooral bij trainen, terwijl zelfs dit voor de jeugd boven de 18 voor een groot deel niet kon.
De laatste weken is het voor iedereen gelukkig weer mogelijk om te trainen, al gelden hier bij de oudste senioren nog wel wat beperkingen.

Het belangrijkste is dat iedereen nu weer wat kan doen. Maar wat zouden we weer graag wedstrijden spelen, elkaar ontmoeten en de wedstrijd onder het genot van een versnapering nabespreken in onze gezellige kantine.  Lekker op zondagmiddag ons eerste elftal aanmoedigen, juichen bij weer een doelpunt van ZAP, de keuzes van de trainer bekritiseren of een overwinning vieren in de kantine. Waarschijnlijk kunnen jullie niet wachten en ook wij kunnen niet wachten om jullie weer te mogen ontvangen op ons prachtige complex.

Wat kan er nog wel?

Regiocup
Allereerst is er door de KNVB de Regiocup in het leven geroepen. Alle teams van ZAP worden hier automatisch voor ingeschreven en zullen door de KNVB worden ingedeeld in kleine poules met tegenstanders uit de regio. Afhankelijk van de startdatum kan bepaald worden hoeveel wedstrijden kunnen worden geplaatst en wordt bepaald welke poulegrootte hierbij past. Ter indicatie: vanaf begin mei t/m eind juni zijn dit max. 8 tot 9 wedstrijden per team.

Minivoetbal “Vermaire” toernooi
Als het enigszins mogelijk is om het jaarlijkse minivoetbaltoernooi te laten plaatsvinden, willen we dit laten doorgaan. Hoe en in welke vorm, zal afhankelijk zijn van de maatregelen die op dat moment nog gelden. Als voorlopige datum hebben we zondag 13 juni geprikt. Meer informatie volgt zodra het mogelijk is.

Hoe nu verder?

Tegemoetkoming contributie
Voor alle duidelijkheid en om misverstanden te voorkomen: men is ook verplicht de contributie te blijven betalen. De contributieplicht voor leden blijft bestaan, ook al is er (door overmacht) geen voetbalaanbod. 
Als vereniging lopen we veel inkomsten mis, maar aan de andere kant beseffen we maar al te goed dat we zonder leden helemaal nergens zijn. Onze leden hebben het afgelopen seizoen niet kunnen doen waarvoor ze bij onze vereniging zijn aangemeld. Trainen is voor de meesten gewoon doorgegaan, maar het liefst spelen we natuurlijk op zaterdag of zondag wedstrijden. Daarom hebben we als bestuur besloten om voor aankomend seizoen (2021-2022) voor alle leden van het veldvoetbal de contributie eenmalig te halveren. Onze leden van de zaalvoetbal worden binnenkort ook benaderd.

En verder?
We gaan er van uit dat we volgend seizoen weer een redelijk normaal seizoen kunnen spelen. Mogelijk in het begin nog met de nodige  beperkingen, maar als bestuur zien we het positief in. We hebben nog een feestdag tegoed van ons 90-jarig bestaan. Laten we hopen dat we dit volgend seizoen alsnog groots kunnen vieren! Voor nu hopen we dat iedereen gezond blijft en we hopen jullie allemaal weer te kunnen ontvangen zodra dit mogelijk is.

Het Bestuur