ZAP O23 kan overwinning niet over de streep trekken.

ZAP heeft sinds dit seizoen weer een onder 23 elftal. Met dit team, welke bestaat uit spelers van de
onder 19 en de selectie, wordt een competitie gespeeld. In deze competitie treft ZAP de
leeftijdsgenoten van FC Den Helder, JVC en Kleine Sluis.

Afgelopen dinsdag trapte ZAP deze competitie af met een uitwedstrijd bij FC Den Helder. Het begin
van de wedstrijd was wat voorzichtig aan de kant van ZAP en in deze fase deden beide ploegen niet
voor elkaar onder. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg ZAP wat meer controle en kon de
tegenstander wat naar achteren worden gedrukt. Hoogtepunt van de eerste helft was een prachtige
vrije trap van aanvoerder Dylan Kuiper die zijn fijne traptechniek etaleerde met een bal in de
kruising, 0-1.

Met deze tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamers op. Met 4 nieuwe wissels begon ZAP
aan de tweede helft. Waar ZAP in de eerste helft nog de betere ploeg was waren in de tweede helft
beide ploegen aan elkaar gewaagd. FC Den Helder begon wat opportunistischer te voetballen en het
lukte ZAP niet meer om de controle over de wedstrijd te houden. Dit resulteerde in wat kansjes over
en weer maar hier werd niet uit gescoord. Tot 5 minuten voor tijd toen FC Den Helder vanuit een
corner de 1-1 binnen kopte, dit was tevens de eindstand.

JVC, de volgende tegenstander van ZAP, won zijn eerste wedstrijd met 2-5 van Kleine Sluis.
ZAP speelt op 2 november om 20:00 de tweede wedstrijd van deze O23 competitie in Julianadorp.