ZAPPERS voetballen bij AZ

Traditioneel inmiddels in de herfstvakantie; het AZ Vomar O10 toernooi.

We kwamen om 11uur aan op het trainingscomplex van AZ waar we kort welkom geheten werden. Om 11.20uur moesten we de fysieke test doen in de luchthal, dus snel omkleden zodat we nog ff bij de keeperstraining konden kijken. Eenmaal in de hal werden we opgewacht door de AZ-trainers. Na een goede warming-up onder leiding van Brent, mochten de mannen aantreden voor een 10 en 30 meter sprint. Dit ging super goed. De resultaten van deze sprints zijn op dit moment nog niet bekent. Echter bij de run van Rylan viel meteen al snelheid op bij de AZ-trainers.

Hierna gingen we met het hele team kijken bij de training van de selectie, en vervolgens door naar onze eerste poule wedstrijd. De eerste poulewedstrijd was een spannende, helaas werd er ondanks goed verdedigend werk van Don en Arjun met een klein verschil verloren. De andere poulewedstrijden waren we kansloos. De vierde wedstrijd was tegen een team uit een andere poule. Het bleek al snel een gelijk opgaande en spannende wedstrijd te worden. Met Kyrylo op doel en Mats centraal achterin was er geen doorkomen aan. Na een prachtige aanval, was het Sep die zorgde voor de 1-0!!! We deden er alles aan om de nul te houden, maar helaas lukte het de tegenstander toch vlak voor tijd de 1-1 te maken. Wat volgde waren penalty’s. Een uiterst spannende bedoening wat nog niet 1 speler onder druk had gedaan. Helaas ging de tegenstander beter met de druk om.

Dan onze laatste wedstrijd, we gingen voor alles of niets. De meegekomen ouders zagen hier de beste wedstrijd van de ZAPPERS. Sven wist  de bal af te pakken en schoot die naar voren. Uiteindelijk kwam de bal bij Kyrylo voor de voeten en die ronde beheerst af. 1-0!!! We wisten dat we vooruit moesten blijven voetballen en gingen opzoek naar de 2-0. En die kwam. Het was Sep die de 2-0 wist te scoren!!! Zouden we deze wedstrijd gaan winnen? Pim werd er in de verdediging bij gezet om het de tegenstander nog moeilijker te maken. Uiteindelijk kwam de tegenstander nog tot grote kansen. Deze wedstrijd was Daan onze keeper en liet zien er alles voor te doen zijn doel schoon te houden. Prachtige duiken, en zijn snelle reactie zorgde ervoor dat de eindstand 2-0 bleef!!! Na het laatste fluitsignaal kon het feest beginnen. Na het douchen kregen de ZAPPERS nog wat lekkers van de vader van Arjun. Hiervoor dank!

Bij de prijsuitreiking bleek dat we allemaal een goodie-bag en teamfoto mee naar huis kregen. Wat hebben wij een fantastische dag meegemaakt met heel veel hoogtepunten! Van omkleden in de AZ kleedkamers tot handtekeningen van de AZ spelers. Met als afsluiter een snelle hap bij de Burger King, zal deze dag ons nog lang bij blijven.