Vrijwilligerstaken

Met ingang van komend seizoen verandert er iets in de vrijwilligerstaken. Lees daarom dit bericht goed door!

Van iedere ouder en/of lid wordt verwacht dat zij (minimaal) twee vrijwilligerstaken per jaar uitvoert. Eenmaal vóór de winterstop en eenmaal ná de winterstop.
Vanaf komend seizoen is het stapsgewijs mogelijk om jezelf in te schrijven voor de diensten gastvrouw/heer op zaterdag, of kantinediensten op zaterdag of zondag. Dit regel je in de Voetbal.nl-app.

Hiervoor moet je de volgende stappen volgen:
1. Download de Voetbal.nl-app en log daar in met de gegevens waarmee je (of je kind) bent ingeschreven. Dit doe je in de App Store (Apple) of Play Store (Android).
2. Geef in de app je voorkeurstaken aan. Dit zijn dus de taken die je bereid bent om te doen. Dit kunnen meerdere taken zijn.
3. Schrijf je in voor de diensten (nu alleen nog kantinedienst). Bij niet alle diensten is dit (nog) mogelijk. Als je niet in kunt schrijven, wordt er automatisch ingedeeld, of is dit al gedaan.

Kom je er niet helemaal uit, lees dan onderstaand.  Is het nog niet helemaal duidelijk? 15 september tijdens de kick-off  avond voor ouders is ook iemand aanwezig voor nadere uitleg.

Hieronder nog een extra uitleg per stap en taak:

ALGEMEEN

Voetbal.nl-app en voorkeurstaak aangeven
In de Voetbal.nl app kun je als vrijwilliger je voorkeur in taken vastleggen. Daarnaast kun je ook je voorkeur aan werktijden vastleggen. Hoe je dat doet? Bekijk het Instructiefilmpje Invullen vrijwilligerstaken. Bij Sportlink kun je ook de handleiding lezen: Handleiding Sportlink. Daarnaast sturen we binnenkort nog een e-mail met een extra handleiding.

Inschrijven
De meeste vrijwilligersdiensten zijn vanaf nu beschikbaar in de Voetbal.nl app. Na het aangeven van je voorkeurstaak, kun je in het overzicht zien welke taken er voor jou beschikbaar zijn. Hierbij kan je jezelf inschrijven op de dienst die jouw het meest aanspreekt i.c.m. de datum die voor jou uitkomt. Hierbij geldt dus: Hoe eerder je een dienst reserveert, des te meer heb je te kiezen. Zorg er dus voor dat je hier tijdig naar kijkt! Dit geldt nu alleen nog voor de kantinedienst op zondag  (behalve tijdens de wedstrijden van ZAP1) en de kantinediensten voor de senioren op zaterdag. Als je jezelf niet inschrijft, word je vanaf ongeveer een week voor de start van de competitie automatisch ingedeeld, zoals dat voorheen gebeurde. Hiermee wordt zoveel mogelijk rekening gehouden naar de opgegeven en bij ons bekende wensen, maar kan het dus voorkomen dat je wordt ingedeeld op een datum dat je verhinderd bent.

Vanaf de winterstop kunnen de diensten voor gastvrouw/heer ook ingepland worden via de app.

Punten
Voor iedere dienst zijn 5 punten te verdienen. Van iedere lid wordt verwacht dat er minimaal 10 punten verdiend worden. Meerdere kinderen die lid zijn en waarvoor van de ouders vrijwilligerstaken worden verwacht? Dan hoeft u in totaal ook 10 punten te behalen.

TOP-vrijwilliger worden?
Heb je aan het eind van het seizoen meer dan 25 punten verdiend? Dan word je gezien als TOP-vrijwilliger en zijn we je extra dankbaar! Voor TOP-vrijwilligers hebben wij aan het eind van het seizoen een extraatje.


UITLEG PER TAAK

Kantinedienst zondag
Voor de kantinedienst op zondag kun je jezelf voor de winterstop vanaf nu zelf inschrijven. Dit is erg handig, omdat je dan zelf je dienst kan kiezen. In de winterstop kun je jezelf opnieuw inschrijven voor een dienst na de winterstop. Als je jezelf niet inschrijft, wordt je handmatig ingedeeld als je bij ons hebt aangegeven een kantinedienst op zondag te willen doen. Je kunt dan dus niet zelf een datum kiezen.

Gastvrouw/heer
Heb je inmiddels bij Anne Duineveld aangegeven wanneer je een dienst wilt draaien, hoef je dit niet alsnog via de app te doen. Dit wordt dan door ons verwerkt. Wordt je nog niet ingedeeld als gastvrouw/heer, maar wil je wel graag deze taak doen. Zet deze taak dan aan in de voetbal.nl-app.

Vanaf de winterstop kun je jezelf ook inschrijven via de app voor de diensten na de winterstop!

Kantinedienst zaterdag
De kantinedienst zaterdag wordt gedaan door de seniorenleden en zij kunnen zich ook voor deze diensten inschrijven. Schrijft u zich dus niet in voor deze diensten. Doet u dit wel? Dan wordt uw inschrijving verwijderd en verdient u geen punten.  Voor seniorenleden geldt dat zij minimaal 15 punten moeten halen, geeltjesleden moeten 5 punten halen.

Scheidsrechterstaak
Bij ZAP hebben we een tekort aan scheidsrechters. Als je als ouder of lid af en toe een (jeugd)wedstrijd wilt fluiten, zijn we daar heel erg blij mee! Geef bij de vrijwilligerstaken op dat je scheidsrechter wilt zijn en we zullen vanzelf contact opnemen met je. Ook hiervoor zijn uiteraard punten te verdienen.

Overig
Het is voor het eerst dat wij op deze manier de vrijwilligerstaken indelen. Enerzijds om het de ouders en leden makkelijker te maken om zelf hun diensten in te kunnen delen, anderzijds om goed inzichtelijk te kunnen krijgen of iedereen zich aan de (verplichte) vrijwilligerstaken houdt. Het kan zijn dat wij lopende het seizoen taken toevoegen of wijzigen.
Coaches en hoofdtrainers hoeven geen vrijwilligerstaken te doen. Zij zijn immers op zaterdag of zondag al vrijwilliger. (Ouders van) Hulptrainers dienen zich wel in te schrijven voor vrijwilligerstaken.