Even voorstellen …

Beste ZAPPERS,

U heeft het al wel of nog niet meegekregen, maar per dit kalenderjaar heeft de voetbalafdeling van ZAP en de Sportfederatie een nieuwe voorzitter. En dat ben ik, Frank van den Hoek. Hiermee ben ik de opvolger van interim voorzitter Tinus Teeuwen. Tinus nam deze functie tijdelijk waar omdat toenmalig voorzitter Hans Tummers zijn functie om gezondheidsredenen moest neerleggen. In dit stuk wil ik me aan alle ZAPPERS kort voorstellen.

In het dagelijks leven ben ik actief als zelfstandig ondernemer. Samengevat adviseer en help ik op organisatorisch en commercieel vlak bedrijven en coöperaties die een transitiefase door (willen) maken. En dat doe ik met name bij bedrijven die actief zijn in de agrarische sector. Ik ben 53 jaar en vader van een gezin met drie kinderen. Mijn vrouw heet Nathalie en we wonen sinds 2000 aan de Zandvaart.

ZAP is me met de paplepel ingegoten. Mijn eerste herinneringen aan ZAP zijn de zondagen dat ik met mijn vader te voetballen ging. Hij met ZAP 7 op het B-veld en ik met mijn broer met een bal op zoek naar een doel. Van de wedstrijd zagen we niet veel. En als pa eenmaal de kantine uit kwam, werden we van het veld geplukt om mee naar huis te gaan. Vaak eerst nog even langs de snackbar. Zo gauw het kon en het zwemdiploma binnen was, ging ik zelf voetballen. Dat je niet over uitmuntende voetbalkwaliteiten hoeft te beschikken om voorzitter van ZAP te worden, is met mijn aanstelling wel gebleken. Toch mocht ik een aantal jaren onderdeel zijn van de A-selectie en heb ik mijn wedstrijden vooral in het tweede elftal gespeeld. Ook een prachtige tijd.

Eenmaal gesetteld aan de Zandvaart startte mijn bestuurlijke werk. Zo mocht ik voorzitter worden van ZAP Tennis en daar mijn eerste bestuurlijke ervaring opdoen. Na een pauze van een paar jaar raakte ik in het jeugdbestuur van de voetbal afdeling. Mijn twee jongens speelden destijds al in de jeugd. En als fanatiek vader was ik ook een heel aantal jaren als coach actief. Dat waren mooie jaren met een lichting jongens die nu bijna allemaal onderdeel uitmaken van de A-selectie. Toen de Lentetuin aanklopte om daar in het bestuur te gaan, heb ik mijn functie bij het jeugdbestuur neergelegd. Van 2015 t/m 2020 mocht ik de Lentetuin dienen en ook dat was een mooie tijd. Ook toen had ik volop te maken met ZAP natuurlijk.

ZAP zit dus wel in mijn bloed en om die reden heb ik er ook veel zin in om opnieuw een bestuurlijke bijdrage aan de club te leveren. Daarin ben ik net als heel veel andere vrijwilligers één van de radars die ZAP doet draaien.: niet meer en niet minder. Samen zijn we het mooie ZAP, dat is niemand alleen. En laten we daar zuinig mee omgaan, een club met een sterke cultuur van kameraadschap en ambitie waar alle mensen die ons complex aandoen zich welkom kunnen voelen. En volgens mij lukt dat prima. Een mooie basis om op voort te bouwen.

Laten we samen met handbal, tennis en voetbal ZAP nog mooier maken. Als jou nog eens gevraagd wordt daar een bijdrage te leveren, laat dan ook jouw ZAP hart spreken en pak het aan.

Tot ziens op het ZAP complex!

Frank van den Hoek
E: voorzitter@zapvoetbal.nl
M: 06-53368856