Vrienden van ZAP Pubquiz 2024

Na het succes van vorig jaar vond vrijdag 9 februari jongstleden  de tweede editie van de Vrienden van ZAP Pubquiz plaats in de kantine van onze mooie vereniging. Met 18 teams, jong-oud, man-vrouw, dik-dun en zwart-wit gemixt, konden we spreken van een bijzonder mooie opkomst en een gezellig gevulde ruimte. Dit zijn twee belangrijke elementen die bijdragen aan een mooie avond die, ook niet onbelangrijk, onze club ZAP, een altijd welkome extraatje oplevert.

Nadat de binnengestroomde deelnemers rond de klok van acht uur eerst hun bakkie koffie nuttigde om op deze manier zo scherp mogelijk aan de start te kunnen verschijnen, heette quizmaster Jos iedereen welkom en verzorgde de speluitleg. Veelal bekende gezichten die bij de eerste editie ook aanwezig waren, maar ook nieuwe teams die de uitdaging aan wilden gaan.

Tachtig vragen, verdeeld over acht categorieën zouden zij allen voor de kiezen gaan krijgen. Waar de vragen in de eerste editie veelal over ZAP ging, werden er nu ook onder andere topografie, muziek, geschiedenis en sport vragen gesteld. Welk team zou de breedste kennis in pacht hebben en er met de eerste prijs vandoor gaan? De titelverdedigers van “de Aanvoerders” waren er op gebrand ook dit jaar met de volle buit naar huis te gaan en gingen florissant van start. Nadat Jos na vraag dertig de eerste pauze in laste stonden zij “gewoon” weer aan kop. Iedereen kreeg even de tijd om bij te komen van de intense concentratie die dit spel van haar deelnemers vraagt. Zo was er even ruimte om te toiletteren, te roken of om een drankje te halen bij onze barkeeper Wout, die ze ook dit jaar weer perfect in tapte.

 

Na de pauze alle ogen weer naar het scherm en de vingers boven het midden van de tafel, waar zich veelal de mobiele telefoon bevond. De spanning stijgt en we zien Friends United overtuigend oprukken naar de bovenste plaatsen. De bediening had haar handen vol om de oplopende temperaturen te doen koelen met de nodige drankjes, maar ook dit was in goede handen. Na vraag zestig nog even pauzeren om daarna de finale ronde in te gaan voor de laatste twintig vragen.

Friends United leek vastbesloten de overwinning niet meer uit handen te gaan geven en bleven messcherp tot het eindsignaal. Lida Verbruggen, Jacco Halfschepel, Carlien Verbruggen en Alice Huiberts mochten met 67 goede antwoorden dan ook de eerste prijs in ontvangst nemen. Jeugdiger volgde met een klein gaatje op de tweede plaats met 63 goede antwoorden en opvallend genoeg werden de Thuisfluiters derde met 1 goed antwoord meer. Hier blijkt meer weer eens dat de snelheid waarmee het juiste antwoord gekozen wordt, uiteindelijk kan leiden tot een hogere klassering met minder juist gekozen antwoorden.

 

De prijzen waren verdeeld en de winnaars verdiende een kletterend applaus van het sportieve deelnemersveld. De bitterballen gingen in de rondte en de kraan ging weer open. Het bleef nog lang gezellig en wij kijken als bestuur wederom terug op een geslaagde Vrienden van ZAP avond! We willen alle deelnemers en iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen aan deze avond enorm bedanken en we kijken nu al uit naar volgend jaar waar wij jullie weer graag terug zullen zien tijdens de derde editie van de Grote Vrienden van ZAP pubquiz!

 

Vrienden van ZAP