Algemene vrijwilligersinformatie

Vrijwilliger zijn bij ZAP

ZAP is een vereniging die draait op de inzet van een grote groep vaste vrijwilligers. Dankzij de inzet van vrijwilligers kunnen we de contributies laag houden en de vereniging toegankelijk houden voor iedereen.  Hier tegenover staat dat wij als vereniging rekenen op ieders jaarlijkse vrijwillige bijdrage binnen de vereniging. Dit geldt voor zowel de leden als de ouders van de jeugdleden.  Bijkomend voordeel is dat we op deze manier iedereen bij de vereniging proberen te betrekken. Van iedere kind wordt verwacht dat de ouders per seizoen minimaal twee vrijwilligerstaken doen zoals kantinedienst of een dagdeel gastvrouw/heer. Ook zijn we altijd op zoek naar scheidsrechters.

Vrijwilligerstaken

Aangeven vrijwilligerstaken

Vanaf nu is het mogelijk om je vrijwilligerstaken aan te geven in de voetbal.nl app.  Je kunt hier aangeven voor welke vrijwilligerstaken we je kunnen benaderen. In de toekomst is het zelfs mogelijk om je voor de verschillende taken zelf op te geven wanneer het je zelf uitkomt. Hoe geef je je voorkeurstaak aan in de voetbal.nl app? bekijk de Video of lees de Handleiding. Vul je geen vrijwilligerstaak in? dan wordt je automatisch ingedeeld waar we nog handjes nodig hebben! We proberen uiteraard wel zoveel mogelijk rekening te houden met de taak waarvoor je je ook in het verleden hebt opgegeven.


Inschrijven voor vrijwilligerstaken

Stapsgewijs willen we de vrijwilligerstaken zo inrichten dat je je zelf kunt inschrijven voor een taak. Voor de taak gastvrouw/gastheer is dit vanaf het komende seizoen mogelijk. Als dit je voorkeurstaak is, kun je je dus direct inschrijven op een datum die je goed uitkomt. Let op dat er wordt verwacht dat je jezelf voor minimaal twee diensten inschrijft. Meer mag natuurlijk altijd.  Als je jezelf niet inschrijft, is dit geen probleem. Dan zullen we je automatisch indelen zoals dat in voorgaande seizoenen ging.

 

Handleidingen vrijwilligerstaken

Als je een vrijwilligerstaak voor de eerste keer uitvoert, zorgt ZAP dat je hierin goed wordt begeleid. In de handleidingen hieronder heb je alle informatie die je nodig hebt.   Heb je toch nog vragen? Voor gastvrouwen geldt dan dat je altijd contact kan opnemen met Anne Duineveld. Heb je vragen over de kantine? Dan kan je altijd contact opnemen met Gerrit v.d. Weert.

Handleiding Gastvrouw/heer

Handleiding Kantinedienst