Zap JO15-1 houdt zicht op wintertitel en maakt zich op voor promotiepoule

28-01-2018 ​​​​​​

ZAP JO15-1 – Always Forward 15-2 2-0 (2-0)

De wedstrijd thuis tegen Always Forward was eigenlijk een wedstrijd die formeel nog gespeeld moest worden. Doordat ZAP JO15-1 de eerste periode voor de winterstop, zo goed draaide hebben zij een plekje verdiend in de promotiepoule voor promotie naar de hoofdklasse. Hierin komen wij clubs tegen uit de regio Zaandam en Amsterdam. Een super goede ontwikkeling voor deze talentvolle, leergierige maar kleine groep. Twee weken terug een leuke en gezellige teambuildingsdag met een zaaltraining, voetbowlen in Schagen, een KAHOOT-quiz en een FIFA-toernooi in JV-de AAP. Afgelopen week een oefenwedstrijd tegen JVC 15-1, wat net aan werd verloren met 0-1, JVC een team wat al jaren speelt in de hoofdklasse. Een groot compliment naar onze jongens van 15-1, dat JVC ons vraagt om een oefenwedstrijd te spelen!

Vandaag was het dus de beurt aan Always Forward, een grote verenging met veel teams spelend op hoog niveau. Een mooie graadmeter hoe ver wij met ons team zijn in de voorbereiding naar eventueel een promotie richting de hoofdklasse. Helaas, door griepgevallen deze week was Sem niet 100% fit(startte wel), Bas Vonderbank stopte eerder afgelopen donderdagavond op de training en Giel Langelaan die het helemaal te pakken had en niet mee kon doen vandaag. Hierdoor maakte Jon Timmer uit 13-1 zijn basisdebuut bij ons en Nick Tiel ook uit 13-1 zat op de bank als invaller. Met een aantal verschuivingen begonnen wij aan het duel vandaag, met Chiel Wijnker in de punt, onze ‘’ luie spits’’ van de E-pupillen tijd. Chiel was voorheen een afwachtende en een echte ‘’killer’’ in de punt van de aanval, maar vandaag samen met Sem en Jon en de middenvelders begon hij gelijk hoog druk te zetten op de verdediging van Always Forward. Dit leidde al snel tot de 1-0 voor ZAP, door een goede pass vanuit het middenveld was het Chiel die via de keeper scoorde. ZAP controleerde vanaf minuut 1 eigenlijk de wedstrijd, gaf niks weg, speelde samen, coachte elkaar positief en goed en kon daardoor via een corner de 2-0 maken en de wedstrijd op slot gooien. Het was nogmaals Chiel die de 2-0 strak en laag binnenschoot.

Ik noem nu een aantal spelers individueel, maar het belangrijkste is de teamprestatie en het plezier wat wij samen uitstralen. Om een aantal dingen maar even op te noemen: het draaien van opzwepende muziek in de kleedkamer, de positieve benadering naar elkaar toe, maar ook het corrigeren van elkaar en het verbeteren van elkaars minpunten, ouders die ons helpen tijdens de teambuildingsdag. Dit is een team wat goede resultaten neerzet, met volgende week de ‘’finale’’ de derby thuis tegen Fc-den Helder. Degene die deze partij wint, mag zich weleens Herbstmeister noemen. Met dit goede gevoel en het vertrouwen wat wij uitstralen, gaan wij het Helder heel moeilijk maken. Wij hopen komende maanden veel toeschouwers, ouders en familieleden te zien langs de zijlijn, want er komen hele leuke, uitdagende en leergierige wedstrijden aan.

Groet,
De coaches