Zabo Plant Soccer event 2017

ARC WINNAAR EERSTE EDITIE ZABOPLANT SOCCEREVENT

De hoofdprijs van het voetbaltoernooi voor teams JO17 is afgelopen zondag door de spelers van ARC 1 meegenomen naar Alphen aan den Rijn. Op het zonovergoten tweedaagse toernooi streden zij met Kolping Boys, Rijnsburgse Boys, VV Dwingeloo, FC Lisse, ZAP JO17 en ZAP JO19.2 en hun eigen ARC 2 om de titel.

Na de poulewedstrijden op zaterdag, werd er zondag in een winnaars- en verliezerspoule gespeeld. In de poule voor plaats 5 t/m 8 moest VV Dwingeloo wegens personele problemen opgeven voor hun laatste wedstrijd tegen ZAP JO19.2. In de andere wedstrijd in die poule bleek FC Lisse te sterk voor de jongens van ZAPJO17.

In de poule waarin voor de prijzen werd gespeeld, stond Kolping Boys in de halve finale tegenover ARC 1. Aan het einde van de reguliere speeltijd was er nog niet gescoord. In de daaropvolgende strafschoppenserie bleek ARC 1 sterker vanaf elf meter en bereikte daardoor de finale. In de tweede halve eindstrijd won ARC 2 van Rijnsburgse Boys.

Kolping Boys won de troostfinale van Rijnsburgse Boys. En in de finale op het A-veld lieten de jongens van ARC 1 zien waarom zij het eerste team van hun club zij: Met 1-0 versloegen zij hun collega’s van het tweede team.

De organisatie kan terugkijken op een geslaagde eerste editie van het jeugdtoernooi, waarbij naast het sportieve element ook het teambuildingaspect duidelijk naar voren kwam: op zaterdagavond werden de spelers op het trainingsveld van het sportcomplex op een heel andere manier uitgedaagd om opdrachten door samenwerking tot een goed einde te brengen.

De eindstand:

ARC 1
ARC 2
Kolping Boys
Rijnsburgse Boys
FC Lisse
ZAP JO17
ZAP JO19.2
VV Dwingeloo